- موانع مسير آب باران در پايتخت با استقرار تجهيزات شهرداري تهران رفع شد
ايسنا نوشت: انوشيروان محسني بندپي در پنجمين جلسه شوراي هماهنگي مديريت بحران و نخستين جلسه پيشگيري، هماهنگي و فرماندهي عمليات پاسخ به بحران استان تهران، گفت: در هفته گذشته و هفته جاري با بارشهاي شديدي مواجه بوديم که اقدامات و تلاش همه دستاندرکاران مديريت استان تهران کاري کرد که با بحران جدي مواجه نشويم. در حقيقت پديده اقليم جهاني شرايطي را به وجود آورده که شدت و مدت بارندگيها تغيير کرده است.
استاندار تهران افزود: قبلا پيشبينيهايي براي بارش 10 ميليمتر در 48 ساعت انجام ميشد. در حاليکه امروز ميزان بارش و مدت آن به شکل چشمگيري تغيير کرده تا جايي که علم هواشناسي از پيشبيني شدت و مدت بارشها تقريبا ناتوان است.
وي ادامه داد: ميانگين بارندگي تهران ظرف يک سال عددي حدود 240 ميليمتر است در حاليکه امسال ظرف مدت يک هفته حدود 28 درصد ميانگين بارندگيها در تهران اتفاق افتاده است، لذا ميطلبد امکانات و تجهيزات لازم براي مقابله با اين شرايط را فراهم کنيم و رفع مشکلات قطعا از واجبات امروز محسوب ميشود.
محسني بندپي افزود: اقدامات پيشگيرانه اثربخشترين و موثرترين اقداماتي است که در جهت کاهش آسيب در جامعه بايد اتفاق بيفتد. در تهران به دليل به حريم رودخانهها، ساخت و ساز غيرمجاز در مسير رودخانهها و کمبود تجهيزات و شرايط و اقليم اين شهر در بارندگي يک هفته نقاطي همچون بزرگراه فتح، آزادگان، جاده مخصوص، بلوار امام علي (ع) با آبگرفتگي مواجه شد و مشکلاتي را براي تردد مردم فراهم کرد.
استاندار تهران در بخش ديگري از صحبتهاي خود با تاکيد بر اينکه 12 نقطه ويژه در تهران وجود دارد که در فروردين ماه امسال امکانات شهرداري تهران در آنها مستقر شدند، گفت: با استقرار تجهيزات شهرداري در اين 12 نقطه نسبت به رفع موانع مسير آب اقدام شد. بر همين اساس آسيبهاي زيادي نديديم و بايد اين روش و عملکرد با شدت و قوت بيشتري دنبال شود.
وي افزود: بايد کارگروهي شکل بگيرد که دستگاههاي دخيل در مديريت بحران در آن عضو باشند و علاوه بر اجراي وظايف محوله اقداماتي را در دستور کار قرار دهند تا از بروز شرايط بد جلوگيري شود.
استاندار تهران تاکيد کرد: آب منطقهاي 67 نقطهاي را که به عنوان نقاط خطرپذير است بايد به صورت مکتوب اعلام کند. همچنين کارگروه پهنهبندي خطرپذيري سيل استانها بايد در استان تهران شکل بگيرد و نقاط خطرپذير توسط آن احصا و اعلام شود. هر رودخانهاي که نياز به لايروبي دارد بايد توسط آب منطقهاي لايروبي آن انجام شود و شهرهاي پيراموني که در معرض آسيب بيشتري هستند بايد شن چالههاي آنها توسط فرمانداريها شناسايي و کمک شود که کانالهايي به دشتهاي استان تهران که دچار فرونشست هستند، احداث شود تا اين دشتها سيراب شوند و از بروز سيلاب در اين شهرها جلوگيري شود.
بندپي در پايان گفت: در حقيقت بايد آب را به شکلي از اين شهرها عبور دهيم و در طراحي بلندمدت نيز آب از محل مسير کسب و کار و زندگي مردم عبور داده و براي تغذيه آبهاي زيرزميني به کار گرفته شود.
درباره این سایت