هفتاد و دومين جشنواره فيلم کن در 25 مه 2019 در حالي به پايان رسيد که براي دومين سال پياپي يک فيلم آسيايي توانست جايزه نخل طلا را از آن خود کند و بدينترتيب هشتمين نخل طلا را براي قاره پهناور آسيا به ارمغان آورد. اهميت موفقيتهاي آسياييها در جشنواره کن زماني مشخص ميشود که بدانيم همه نوع فيلمي نميتواند نامزد حضور در اين جشنواره شود و جشنواره کن اغلب با فيلمهاي محدودي برگزار ميشود و اعضاي هيأت داوران اين جشنواره نيز از ميان افراد دنياي سينماي مشهور انتخاب ميشود.
تا پيش از اکران فيلم «انگل» (پارازيت) ساخته بونگ جون هو در روز 21 مه، فيلم «درد و افتخار» در فهرست منتقدان حاضر در جشنواره کن 2019 پيشتاز بود، اما استقبال و کف زدنهاي ممتد و طولاني تماشاگران به هنگام نمايش فيلم انگل و اقبال مثبت و کمنظير منتقدان به اين فيلم کلا اوضاع در جدول منتقدان را دگرگون کرد. به اين ترتيب بود که فيلم انگل توانست در شب 25 مه جايزه نخل طلاي جشنواره کن را بهعنوان هشتمين فيلم از سينماي آسيا و نخستين فيلم از سينماي کرهجنوبي از آن خود کند.
به اعتقاد بسياري از منتقدان، بونگ جون هو توانسته در ژانر کمدي سياه، نوعي فيلم پرتعليق، بيرحمانه و خونين حول محور تراژدي اجتماعي بسازد. داستان اين فيلم درباره 2 خانواده ثروتمند و فقير است که اعضاي خانواده فقير به مرور زمان تلاش ميکنند در خانواده ثروتمند نفوذ کنند. اعطاي جايزه نخل طلا به فيلم انگل شايد يکي از مواردي بود که منتقدان در جشنواره 2019 تا حد زيادي با هم اشتراک نظر داشتند، اما اعطاي جايزه نخل طلاي بهترين کارگرداني به برادران داردن براي ساخت فيلم احمد جوان اتفاقي بود که صداي بسياري از منتقدان را در آورد.
اما موضوعي که در درجه اول در جشنواره کن بهويژه جشنوارههاي سالهاي اخير خود را نشان داده موفقيت بيچون و چراي آسياييها در کسب جايزه نخل طلا در کن بوده که ميتوان آن را همرده جايزه اسکار، از ارزشمندترين جوايز سينمايي سال توصيف کرد. امسال در حالي فيلم انگل از کره جنوبي جايزه نخل طلا را دريافت کرد که در سال 2018 نيز فيلم «دله ان فروشگاه» از کشور ژاپن توانسته بود نخل طلا را از آن خود کند.
درباره این سایت